Frisørlærlingers behov for hårmodeller

Når man utdanner seg som frisør er det, som i mange andre utdannelser, mye man skal gjennom av både teori og praksis. Den teoretiske delen av en frisørutdannelse opptar den største delen av tiden når man går på frisørskolen. Når den enkelte blir frisørlærling i en frisørsalong fortsetter også teorien, men største delen av tiden går da over til å bli praksis.

Til å starte med, klipper og farger en frisørlærling ofte på dukkehoder. En frisørlærling skal igjennom forskjellige klippeteknikker, hårfargeteknikker og håroppsetninger på sin vei mot svennebrevet og den endelige tittelen; frisør. For å oppnå den kunnskapen man skal ha i forhold til hår og de forskjellige klippeteknikker, hårfargeteknikker og håroppsetninger, må en frisørlærling øve seg mye. Det holder ikke å bare øve seg på dukkehoder lenger. Frisørlærlingen må jobbe på hårmodeller for å få den ekte følelsen av en kunde og et hår som sitter på et levende menneske.

Det varierer fra salong til salong hva kravet til en frisørlærling er i forhold til hvor ofte man skal ha hårmodell. Det er ikke uvanlig å måtte ha minst en hårmodell pr. uke. Frisørlærlingen må som regel selv finne sine hårmodeller, og da hårmodeller som har forskjellig type hår, hårfarger, hårlengder osv. De har både behov for damer og herrer som hårmodeller. Dette behovet for hårmodell har man hele frisørlærlingperioden, som kan variere fra 2 år til 4 år, avhengig av hvilke type skole de har gått.

Det er ikke alltid lett for frisørlærlingene å finne de hårmodellene som passer til de enkelte oppgavene de har fått fra sin lærlingansvarlig. Læreperioden for en frisørlærling blir bedre hvis de får tak i de hårmodellene som passer til de enkelte oppgavene, så de kan lære det som er nødvendig av klippeteknikker, hårfargeteknikker og håroppsetninger før svenneprøven.


banner

Om oss

Det skal gjøre hverdagen til en frisør eller frisørlærling enklere ved å slippe å måtte ut og oppsøke enkeltpersoner for å finne riktig hårmodell. Enkeltpersoner som ønsker å være hårmodell, men som ikke har de riktige kontaktene, vil også ha muligheten til å bli hårmodell og få billige hårklipp, farge osv.

Les mer om hårmodeller.no

Kontakt oss

Skulle det være noe du lurer på eller noe du savner på nettsiden, så setter vi pris på om du skriver noen ord til oss.

Kontakt oss her

Følg oss på Facebook og twitter

FacebookTwitter
© Copyright 2009-2017, Hårmodeller.no - alt innhold er beskyttet av åndverksloven - Utviklet av www.futurebanana.com.